Perfecte outfit voor een zwangerschap’s fotoshoot

Wat is de perfecte outfit voor een fotoshoot? Ik leg je uit waarom kleding zo belangrijk is voor jullie foto’s en welke outfits voor het beste resultaat zorgen!

WAAROM JE OUTFIT BELANGRIJK IS

Jullie mooiste momenten vastleggen , de mooiste herinneringen voor later, waar je altijd nog met plezier op terug kan kijken. Ook jaren later nog kunnen genieten van deze mooie foto’s. Daarom is niet alleen de keuze voor de fotograaf en de locatie belangrijk, ook de keuze van het perfecte outfit voor de fotoshoot.

Ik als fotograaf wil er voor zorgen dat alle elementen kloppen. Dus dat de achtergrond en de kleuren bij elkaar passen en wij zo de mooiste foto’s voor jullie kunnen maken. Want net als de locatie is kleding heel belangrijk voor het totale beeld van een shoot. 

Hebben jullie opvallende/felle kleuren aan, dan vallen jullie minder op de foto op, dan staat de kleding in het middelpunt van de foto en niet jullie. Ook drukke prints, grote merknamen of “Disney” figuren leiden erg af op de foto‘s.

Als jezelf comfortabel in de kleding voelt, zal je dat ook op de foto’s terug zien. Een jurk voor een vrouw of meisje is bij een fotoshoot heel leuk en speels. Maar als je nooit een jurk of rok aan hebt, dan moet je je voor de fotoshoot ook niet „verkleden“. Probeer een strakke broek met een mooie blouse bijvoordeeld te combineren.

WAT IS DE PERFECTE OUTFIT VOOR EEN FOTOSHOOT?

Hier bij de zwangerschap’s fotoshoot van Rianna, kan je heel goed zien wat kleding uit maakt. En ook hoe de locatie en de kleding anders op elkaar werken.

Rianna heeft 3 verschillende jurken aan gehad. 2 jurken zijn licht en eenvoudig en 1 heeft een licht bloemen patroon. Als je kleding met een patroon kiest let er dan op dat de kleuren wel rustig zijn.

Als je bijvoordeeld accessoires meeneemt, kun je je outfit er anders uit laten zien. Hier zijn het een riem om de jurk, om een mooie taille te geven en een hoed om er anders uit te zien.

Denk erover na welke sfeer je op de foto het mooiste vind en kies de kleuren erbij.

·        Wil je een frisse en lichtere sfeer creëren, zorg er dan voor dat jullie lichte tinten kleding, zoals allemaal verschillende kleuren wit of pasteltinten dragen.

·        Wil je een warme sfeer van je beelden, kies dan voor warme/aarde tinten of kleuren in jullie kleding. Zoals bruin, rood, ecru, khaki, oranje en okergeel.

·        Wil je een iets koelere sfeer, draag dan ook koelere tinten. Zoals blauw, grijs, groen. Mooi te combineren met zwart of ecru

Voor een fotoshoot help ik graag mee om een goede keuze te maken, je kan mij altijd foto’s van de kleding sturen en ik kijk even mee, wat het beste past.

Inspiratie kan je ook altijd op doen op mijn Pinterest boards.

Inspiratie opdoen voor goede outfits voor jullie fotoshoot?

Kleding tips voor de fotoshoot

Zwangerschaps fotoshoot van Maike & Mathias

Baby fotografie in Oldenzaal van Baby Luca0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared.

    CONTACT ME

    Let's be friends @ instagram

    google802a4d7c8a34acab.html
    nl_NLNL