De voorbereiding op een Lifestyle Newborn shoot bij jullie thuis

Voor een lifestyle newborn shoot kom ik bij jullie thuis. Ik zet jullie zo puur en natuurlijk mogelijk op de foto. Hierdoor maak ik geen gebruik van een studio, flitslampen of props. Ik fotografeer in jullie eigen omgeving met het beschikbare daglicht.

Voordat ik kom kun je alvast je huis voorbereiden, zodat we kunnen zorgen voor het mooiste resultaat. Hierbij geef ik de belangrijkste tips om je huis voor te bereiden op de newbornshoot.

Ruimtes waar fotoshoot zal plaatsvinden

Bij het plannen van een lifestyle newborn shoot is het kiezen van de juiste ruimtes in huis van cruciaal belang om de meest authentieke en warme beelden vast te leggen. Deze fotosessies zijn bedoeld om de eerste dagen en weken van een pasgeboren baby in een natuurlijke, huiselijke omgeving vast te leggen, waardoor de gekozen ruimtes een sleutelrol spelen in het eindresultaat.

Een van de meest populaire ruimtes voor een lifestyle newborn shoot is de babykamer. Dit is een voor de hand liggende keuze omdat de kamer vaak zorgvuldig en liefdevol is ingericht ter voorbereiding op de komst van de nieuwe baby. Het vastleggen van de interacties in deze persoonlijk ingerichte ruimte kan bijzonder ontroerend zijn. De decoraties, zachte kleuren, en het natuurlijke licht dat vaak in babykamers aanwezig is, bieden een perfecte achtergrond voor intieme en tedere foto’s.

De slaapkamer van de ouders is een andere uitstekende locatie voor een lifestyle shoot. Foto’s genomen op het ouderlijk bed kunnen een gevoel van geborgenheid en liefde vastleggen. Het bed biedt een groot, zacht oppervlak waar de hele familie gezellig samen kan liggen, knuffelen, en interacties kan hebben die natuurlijk en ontspannen overkomen. Bovendien biedt de slaapkamer een intieme setting die de band tussen de ouders en hun nieuwe baby benadrukt.

Tot slot is de woonkamer ook een geweldige optie voor een lifestyle newborn shoot. Dit is vaak de ruimte waar familieleden veel tijd doorbrengen en zich het meest op hun gemak voelen. Het vastleggen van momenten op de bank, bijvoorbeeld, kan alledaagse, maar toch speciale, familie-interacties belichten. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijk licht dat door ramen binnenvalt, de foto’s een zachte en warme sfeer geven. De woonkamer biedt ook de mogelijkheid om broertjes, zusjes, en huisdieren op een organische manier in de shoot te betrekken, waardoor de fotosessie een echt familiegebeuren wordt.

Bij het kiezen van de ruimtes voor een lifestyle newborn shoot is het belangrijk om rekening te houden met de lichtomstandigheden, de beschikbare ruimte, en de persoonlijke voorkeur voor de achtergrond. Elk van deze kamers heeft zijn eigen charme en kan bijdragen aan het creëren van prachtige, betekenisvolle foto’s die de essentie van het nieuwe gezinsleven vastleggen.

Het is fijn als deze kamers opgeruimd zijn. Dit zorgt voor rust in de foto’s.


Warme omgeving

Het is belangrijk dat het lekker warm is bij jullie in huis. Hierdoor voelt de newborn zich prettig.

Ik vind het altijd mooi om o.a. kleine voetjes en teentjes op de foto te zetten, dus het is fijn als het niet te koud is in de kamers waar we gaan fotograferen.


Beddengoed

Beddengoed speelt een cruciale rol in het creëren van de perfecte setting voor een lifestyle newborn shoot. Dit type fotoshoot benadrukt de natuurlijke en alledaagse schoonheid van het pasgeboren kindje, vaak vastgelegd in de eigen huiselijke omgeving. Het kiezen van het juiste beddengoed kan de toon zetten, voor de gehele fotosessie, door zowel comfort als stijl te bieden.

Naast comfort, is de esthetiek van het beddengoed ook van groot belang. Neutrale kleuren zoals wit, crème, lichtgrijs of pasteltinten werken vaak goed, omdat ze een zachte, rustgevende achtergrond vormen die niet afleidt van het onderwerp van de shoot: de baby. Effen kleuren of subtiele patronen worden aanbevolen om een tijdloze look te creëren die de aandacht op de natuurlijke schoonheid van het kindje vestigt. Het toevoegen van een persoonlijk element, zoals een handgemaakt dekentje of een erfstuk, kan de foto’s nog specialer maken.

Hier vind je verschillende mogelijkheden voor beddengoed

Kleding

Wat betreft de kleding: voel je vrij om jezelf te zijn en aan te doen waar jij je fijn bij voelt. Tip: vermijd het liefst hele drukke prints of felle kleuren. Lichte kleding zorgt voor lichte foto’s. Let erop dat de kleding van jullie samen een beetje bij elkaar past qua kleur/stijl. Voor meer tips, kijk hier op mijn Blog over Kleding tips voor een fotoshoot


Persoonlijke spulletjes

Heb je mooie kleedjes, een speciale knuffel of iets anders speciaals of persoonlijks zoals bijvoorbeeld het geboortekaartje? Leg dit alvast klaar zodat we hier ook foto’s mee kunnen maken.


Heb je interesse in een lifestyle newbornshoot of wil je graag een shoot bij mij boeken? Kijk dan op deze pagina of neem contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared.

    Let's be friends @ instagram

    google802a4d7c8a34acab.html
    nl_NLNL