Kleding tips voor de fotoshoot

What to wear….

Kleding speelt een hele belangrijke rol bij een fotoshoot, omdat het het mooiste beeld geeft als de outfits bij elkaar passen. Dat betekent niet dat jullie allemaal dezelfde kleding moeten aantrekken, bijvoorbeeld allemaal witte shirt en spijkerbroek. De kleuren zullen bij elkaar moeten passen en met elkaar harmonisieren. 

Aan de hand van enkele kledingtips wil ik jou helpen om je leukste outfit te selecteren:

 • die jouw persoonlijkheid reflecteert
 • waar jij je goed in voelt
 • die mooi past in de setting van de fotolocatie
 • die de foto de rust geeft en de focus op jullie legt

Daarom een aandeel kleding tips om jullie te helpen het juiste te vinden. Lichte kleuren, pasteltinten of aardtinten geven de foto’s een rustige sfeer

Kleding op elkaar afstemmen

Ook belangrijk is het om de kleding van je gezin op elkaar af te stemmen. Als je met meerdere personen op de foto gaat, is het belangrijk om rust in jullie kleding te creëren. De kleuren zullen bij elkaar moeten passen, ook een bepaalde kleur terug laten komen in de outfits helpt.

Als je kleding aanhebt waar je je comfortabel in voelt en ook kleding niet dik doet lijken, voel je ook op je gemak bij de fotoshoot en wij kunnen leuke foto’s maken. Nog wat belangrijke kleding tips, de kleding zal bovendien bij jullie passen en jullie style terug komen laten.

Welke kleuren zijn het mooist

Hou het simpel, mooie neutrale kleuren matchen vaak goed en staan mooi warm op de foto. Kleuren als crème, okergeel, bruin, terracotta, licht roze zijn kleuren die het altijd mooi doen op foto’s. Veel laagjes en zwierige lange maxi jurken voor de vrouwen, hier vind je mooie jurken. Voor de kindjes is Zara bijvoorbeeld echt een aanrader. En voor de mannen? Simpel, neutrale kleuren, simpel t-shirt met een chino broekjes is al snel goed. Accessoire als een hoed, haarband of in de winter een muts maakt een outfit complet.

Ga voor kleding waar je goed in kan bewegen

Zorg dat je makkelijk kan bewegen in je outfit tijdens de fotoshoot. Met kinderen bij de fotoshoot gaan wij ook spelletjes doen en een strake rok die niet goed zit of hoge hacken waar het lastig is om in de zand te lopen, maken het lastig om op je gemaakt te zien.

Kies dus bijvoorbeeld voor een jurkje of en broek wat goed zit, dat je geen zorgen moet maken of het goed zit.

Vermijd drukke patronen

Wat betreft patronen, heb ik alvast één heel belangrijke tip: vermijd grote, opvallende en felgekleurde patronen. Fijne en subtiele patronen staan beter op de foto. Draag jij een outfit met een patroontje in? Dan draagt je partner het best een effen kleur, dan macht het weer perfect.

Ook zijn grote merk namen of “comic prints” op de shirt afleiden van jullie gezicht en dat is toch jammer, omdat het toch om jullie gaat en niet om die mooie Spiderman op de Shirt, kijk of jij toch nog een effen kleur in de kast vind.

Pas liever op met ✘ drukke print’s ✘ kleine streepjes ✘ felle kleuren ✘ grote merken

Om inspiratie op te doen neem een kijkje op mijn Pinterest pagina daar heb ik ook een aandeel kleuren die bij elkaar pasen samen gestellt.

Twijfel je over je outfit? Ik stuur je ook nog meer kleding tips door, als jij een fotoshoot bij mij boekt. Ik wil ook gerust helpen of iets past of niet past. Stuur mij graag een bericht.

▶︎ Let op dat je tijdens de fotosessie geen mobiel of andere dingen in je broekzak hebt, voor de sleutel of andere dingen neem ik een kleine tas mee en je kan deze in mijn kamertas doen. 

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared.

  CONTACT ME

  Let's be friends @ instagram

  google802a4d7c8a34acab.html
  nl_NLNL