Kleding tips voor de fotoshoot

What to wear….

Een succesvolle fotoshoot begint met de juiste voorbereiding, en kleding speelt hierbij een cruciale rol. Het kiezen van de juiste outfits kan het verschil maken tussen gewone foto’s en foto’s die echt in het oog springen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het selecteren van kleding voor je volgende fotoshoot.

Aan de hand van enkele kledingtips wil ik jou helpen om je leukste outfit te selecteren:

 • die jouw persoonlijkheid reflecteert
 • waar jij je goed in voelt
 • die mooi past in de setting van de fotolocatie
 • die de foto de rust geeft en de focus op jullie legt

Daarom een aandeel kleding tips om jullie te helpen het juiste te vinden. Lichte kleuren, pasteltinten of aardtinten geven de foto’s een rustige sfeer

Kleding op elkaar afstemmen

Ten eerste is het kiezen van een kleurenpalet essentieel. Begin met twee of drie hoofdkleuren die goed samenwerken en bouw daarop voort. Het is belangrijk om overweldigende patronen of prints te vermijden, aangezien deze de aandacht kunnen afleiden van de personen op de foto. In plaats daarvan kun je kiezen voor kledingstukken in effen kleuren of met subtiele patronen. Het gebruik van complementaire kleuren kan diepte en interesse toevoegen aan de foto’s, terwijl het gebruik van analoge kleuren (kleuren die naast elkaar op het kleurenwiel liggen) voor een meer harmonieuze uitstraling zorgt.

Welke kleuren zijn het mooist

Hou het simpel, mooie neutrale kleuren matchen vaak goed en staan mooi warm op de foto. Kleuren als crème, okergeel, bruin, terracotta, licht roze zijn kleuren die het altijd mooi doen op foto’s. Veel laagjes en zwierige lange maxi jurken voor de vrouwen, hier vind je mooie jurken. Voor de kindjes is Zara bijvoorbeeld echt een aanrader. En voor de mannen? Simpel, neutrale kleuren, simpel t-shirt met een chino broekjes is al snel goed. Accessoire als een hoed, haarband of in de winter een muts maakt een outfit complet.

Ga voor kleding waar je goed in kan bewegen

Zorg ervoor dat de kleding goed past en het model zich er comfortabel in voelt. Kleding die te strak of te los zit, kan onflatterend overkomen op foto’s. Daarnaast kan kleding die niet comfortabel zit, de expressie en houding van het model negatief beïnvloeden. Het is essentieel dat het model zich zelfverzekerd en op zijn gemak voelt, want dit zal zeker terug te zien zijn in de foto’s.

Vermijd drukke patronen

Let op kleur en patroon. Effen kleuren werken over het algemeen goed omdat ze niet afleiden van het onderwerp van de foto. Als je toch voor patronen kiest, zorg dan dat deze niet te druk zijn. Grote of zeer drukke patronen kunnen de aandacht afleiden van het gezicht van het model. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe de kleuren van de kleding complementair kunnen zijn aan de huidtint van het model, evenals aan elkaar als er meerdere personen op de foto staan.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat de kleding van alle deelnemers aan de fotoshoot mooi op elkaar is afgestemd, wat resulteert in professioneel ogende en coherente foto’s.

Pas liever op met ✘ drukke print’s ✘ kleine streepjes ✘ felle kleuren ✘ grote merken

Om inspiratie op te doen neem een kijkje op mijn Pinterest pagina daar heb ik ook een aandeel kleuren die bij elkaar pasen samen gestellt.

Twijfel je over je outfit? Ik stuur je ook nog meer kleding tips door, als jij een fotoshoot bij mij boekt. Ik wil ook gerust helpen of iets past of niet past. Stuur mij graag een bericht.

▶︎ Let op dat je tijdens de fotosessie geen mobiel of andere dingen in je broekzak hebt, voor de sleutel of andere dingen neem ik een kleine tas mee en je kan deze in mijn kamertas doen. 

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared.

  CONTACT ME

  Let's be friends @ instagram

  google802a4d7c8a34acab.html
  nl_NLNL