The Info

I want you to know

Hoe verloopt een fotosessie?

Waar maak ik mijn foto's?

 

Op locatie of bij jullie thuis, zowel binnen als buiten, een plek waar jullie het fijn vinden. Ik ga op zoek naar het juiste natuurlijke licht. Veel mensen geven er de voorkeur aan om de foto's op locatie te laten maken.

 

Spontaniteit

 

Mijn plan is, dat ik geen plan heb. Ik laat me leiden door de spontaniteit. Ik verwacht niet van jullie kind dat het gaat poseren of lachen als het niet wil. Als ze lachen, dan graag omdat ze het naar hun zin hebben en niet omdat het moet.

 

Hoe verloopt de fotosessie?

 

Deze duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Niets staat vast tijdens deze fotosessie. Als er even een pauze moet worden ingelast, geen probleem. De bedoeling is dat het vooral relaxed en leuk moet blijven.

 

Wanneer kan het een goed moment zijn?

 

Als het licht goed is, kan ik foto's maken. Ik heb graag een natuurlijke sfeer. Regen en wind vind ik (voor buitenfoto's) minder prettig. Soms is het noodzakelijk de afspraak te verzetten. Dit meld ik minimaal 1,5 uur van te voren. Voor een afspraak kun je het beste ruim van te voren mailen.

Hoe verloopt een zwangerschapsfotosessie?

Een zwangerschapsshoot

 

De fotoshoot zal plaats vinden op een zelfgekozen (of in overleg bepaalde) locatie of bij je thuis. Merendeels van de zwangerschapsshoot doe ik dus buiten. Dit betekent dat het in de winterdagen wat lastiger is om te plannen en altijd onder voorbehoud is. De zwangerschapsfotoshoot zal ongeveer 45 minuten tot 1 uur duren en daarin komen al jullie wensen aan bod. Natuurlijk is het mogelijk om een keer van outfit te veranderen als dit gewenst is. 

 

Wanneer plan je een zwangerschapsshoot?

 

Een zwangerschapsshoot plan je tussen de 34 en 38 weken, uitzonderingen daargelaten. Stuur mij ruim van daarvoren een mail en wij plannen een afspraak voor je in.

Hoe verloopt een newbornfotosessie?

Wanneer is het een goed moment voor een newbornshoot?

Bij newbornshoots kom ik vanaf dag 10 bij jullie thuis langs om foto’s te maken van jullie pasgeboren kindje, in eigen vertrouwde omgeving. Het meest ideale is tussen de 14 tot 20 dagen na de geboorte. Dan slapen ze over het algemeen beter en dieper en zijn ze nog makkelijk in positie te leggen.

Mocht u een foto willen met een ouder broertje/zusje geef dit dan even van te voren aan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden

Nog even wat belangrijke punten voor aanvang van de newbornshoot: 

Rust is heel belangrijk en we nemen dan ook de tijd om mooie foto’s te maken van jullie pasgeboren kindje. 

Stook je woning lekker warm. Ik wil dat de baby zich comfortabel voelt tijdens de fotoshoot. Warmte helpt de baby om beter te slapen. Belangrijk is om vlak voordat ik aanwezig ben, je kindje een bad te geven. Dit helpt jullie kindje met rozig en slaperig worden. Zorg dat het babyhuidje goed ingesmeerd is, zodat je de kleine velletjes op de huid minimaal ziet. Na het badje mogen ze nog even een flesje of drinken bij mama. 

Als ze voor het bad al een voeding hebben gehad, dan nog alleen even een ‘toetje’. Zo zijn ze ook heerlijk voldaan en worden ze niet wakker van de honger.

Ik maak uitsluitend gebruik van natuurlijk licht. 

Relax! Ik ben het gewend om te werken met pasgeborenen. De baby kan moeite hebben om rustig te worden, maar we zullen veel foto’s maken. Soms duurt het gewoon even voor de kleine zich op zijn gemak voelt. Soms moet hij/zij nog een keer wat te eten krijgen, een nieuwe luier of hoeft het alleen maar te knuffelen met mama of papa. Baby's voelen wanneer de ouders gestrest zijn. Een omgeving die zacht en rustig is, helpt om de baby rustig te houden. Mocht de baby niet z’n dag hebben, is dat geen reden voor paniek. Tijdens de fotoshoot nemen we alle tijd om de meest gave foto’s te maken. En loopt het echt helemaal in de soep dan spreken we gewoon een ander keertje af. 

Veiligheid! Je baby is in veilige handen. Als er een moment tijdens de sessie is waar je je ongemakkelijk bij voelt, laat het mij direct weten.   

 

Hoe verloopt het na de fotosessie?

Na de fotosessie

 

Na de fotoshoot worden de foto’s geplaatst in een persoonlijke online galerij. Hiervoor krijgen jullie een email met daarin een link naar jullie galerij. Deze foto’s zijn onbewerkt en zijn alleen bedoeld om uit te kiezen. Niet voor privégebruik! Jullie kunnen deze heel eenvoudig per favoriete uitkiezen, die jullie graag bewerkt wil ontvangen. Dan stuur ik jullie ook de rekening door, als deze is betaald krijgen jullie van mij de bewerkte foto's en het fotoboek. De foto’s worden nabewerkt en digitaal aangeleverd via Wetransfer. En dan wordt ook het fotoboek gemaakt.

Nabewerken van de foto’s duurt +/- 2 weken. Het fotoboek duurt over het algemeen iets langer.

 

Ik neem zelf contact met jullie op zodra de foto’s en de fotoboek klaar zijn. 

View My Work